Je vragen zijn er (of: te Pas, deel 3)

Lieve Self-dispensing arts,

Het is een ding van de patiënt tot het geven van de injectie op het einde van de (antroposofische) geneeskunde jezelf (lees: verkopen).

Het is een ander ding dat de patiënt te vertonen dan een recept voor een “injectie schimmel materiaal” (verder ongedefinieerd) en stuur je naar de apotheek met de mededeling: “ze vragen hoe je het injecteren zelf zijn in de arm”.

Zo heb ik zelf een aantal problemen.

Niet te vergeten dat je moet betalen voor de (dure) geneesmiddelen, en de kleine dingen dan naar de apotheek te deporteren … en Ja, het bespuiten materiaal is niet in de MiGeL, betaalt de verzekering van de gezondheid. Maar dat is goed voor u, de Patiënt is dan aan ons om te zuur en niet aan u.

Dan … ik kan niet instrueren over hoe te injecteren. Dit is tot nu toe GEEN deel uit van onze opleiding als apotheker. Er zijn sommigen van ons dat hebben gedaan in de tussentijd (en dure) spuitgieten cursussen … vooral voor de toekomst vooruitzicht dat we mogen vaccineren bij de apotheek op een bepaald moment (ik ben er zelfs niet op), maar … gewoon nog niet. Ik kan de Pen geven. En de voorgevulde injectiespuiten in het geval van trombose. Dat is alles.

En dan: de bovenkant van de arm? Van jezelf? Kan iemand mij vertellen hoe dat te doen? Waarom niet dijen?

Goed, de vraag die ik misschien wel alleen omdat ik geen idee heb – ik geef toe – Dus?

Geef een reactie