Test van een Autodelen leverancier van multi-stad in Berlijn

Test van de car-sharing provider Multicity door Citroën in Berlijn.

Via een project van probierpioniere.de ik kan momenteel het testen van de auto-Service voor het delen van Citroen “multi-city”. Door middel van het project, was ik een gratis registratie en Testen, ik krijg 700 gratis minuten.

Multi stad auto op de weg

Wat is autodelen en de speciale functie van de provider “multi-stad”:

Nu 3 bekende auto-delen bedrijven: Car2Go, DriveNow en Multicity stoeien in Berlijn. Door zich te registreren bij de provider, heb je de mogelijkheid om spontaan en flexibel een auto en gebruik het. De auto ‘ s zijn verspreid over heel Berlijn in de respectievelijke business gebied.

In het geval van multi-stad, er zijn nu 350 auto ‘s, en in 2014 van de vloot wordt een groei verwacht van ongeveer 500 auto’ s. Alle auto ‘ s in het geval van Citroën Multicity Citroën C-Zero modellen, een 100% elektrische auto, die zal worden berekend op basis van de provider, 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dus zeer milieuvriendelijk: groene stroom en geen CO2-uitstoot.

Zakelijke gebied van multi-stad

Registratie:

Om de auto te openen op de weg, moet u een klantenkaart. Dit wordt verkregen door een registratie op de pagina van multi-stad. Na dat, je hebt nog steeds een van de service punten van multi-stad. Regelmatig eenmalige inschrijfgeld is 9,90 EUR, incl. 30 minuten gratis.

Hier het eerste Probleem is in mijn Test is opgetreden: ik vulde mijn online applicatie en ging vervolgens naar de Citroën slaan op de Alboin weg. Ik heb mijn sollicitatie ingediend en mijn rijbewijs en Persoonlijk is gekopieerd. Daarnaast heb ik gekregen van mijn welkomstpakket met klant-kaart. De activering moet nemen volgens de dame aan de service punt over 24 uur en ik zou een e-mail ontvangen.

Helaas heb ik deze niet ontvangen een bevestiging e-mail eerst. Na 3 dagen probeer ik, als ik het openen van een multi-city auto met de kaart – maar het werkte niet. Ik riep toen de Hotline kon me niet helpen, maar in het weekend direct. De volgende dag belde ik dan weer en dan is mijn kaart is geactiveerd binnen een paar uur. Samengevat, het hele proces duurde meerdere dagen en was ook zeer ondoorzichtig, want ik kon nergens te zien, wat is de huidige Status van mijn inschrijving voor zowel de weergave op het web en de mobiele App voorgesteld om mij die ik kan gebruiken in mijn kaart. Dat was erg verwarrend.

Auto zoeken, Open, Rijden, Parkeren en Betalen voor:

De hindernis van de inschrijving is gedaan, kunt u beginnen.

Het vinden van auto ‘ s is erg makkelijk als je een Smartphone hebt. Er is een App van de multi-stad direct, en verschillende Apps van Derden. Ik heb het getest met de iPhone-App. in de visie van de auto ‘ s een beetje lame. Sneller met de gratis App CarJump.

iPhone App CarJump

U kunt zich aanmelden voor de multi-city-App auto voor 15 minuten. Dit is wat ik heb tot nu toe maar nog niet getest, want ik had het Systeem zo volledig vertrouwen, en zorgen dat ik niet eens kan openen nadat u de reservering van de auto.

De App laat zien waar de auto is en de huidige batterij niveau.

Je staat in de voorkant van de auto, het vasthouden van de klant card in de kaartlezer achter de voorruit en na een korte Wachttijd (ongeveer 20-30 sec), moet ontgrendelen in de regel van de durf en open zijn.

Helaas, ik had het al voor twee auto ‘ s, de auto werd weergegeven in de App beschikbaar is, maar niet ontgrendeld. Het was op een zaterdag middag, misschien was het Systeem overbelast. Geen idee, maar het was erg frustran, omdat je wil rekenen op de Service.

Je zit in de auto, je moet alles onder controle op de integriteit van de auto de sleutel uit het dashboardkastje en off you go.

In een auto die ik gemaakt had tot dus verre het geval dat de contactsleutel niet zou draaien en ik kon het niet starten van de auto (ik heb een foto van de auto en kenteken, maar hebben tot nu toe niet in geslaagd om rapport op het Gebrek aan multi – city).

Ongebruikelijk bij de Draai van de sleutel, is dat er geen motorgeluid. De auto is absoluut rustig. U loslaten van de rem en rijdt weg, hij is al langzaam. Alle auto ’s zijn auto’ s met automaat, dus slechts twee pedalen, er is geen koppeling.

De auto trekt goed, rijdt zeer dynamische en zelfs in mijn korte snelweg ritten op de snelweg met een maximale snelheid van ongeveer 110 kmh, hij is goed. Het is echt leuk!

Voorzichtig, je moet het langzaam zoeken naar een Parkeerplaats, dat is de auto zo stil, en de voetgangers zullen ook graag willen horen. Een dame heb ik een goed schrikken, toen ik rustig met de auto stiekem op mij…

Parkeergelegenheid kan worden. de city multi auto overal in het business-gebied, dat is op de Website of in de App beschikbaar Parking tickets zullen worden overgenomen door de multi-city.

Alle auto ’s zijn gear elektrische auto’ s met automaat, en zijn uitgerust met airconditioning, een Radio en een navigatie systeem.

Het navigatiesysteem in de achteruitkijkspiegel. Aan het begin van mijn test, is er nog steeds het Probleem dat als gevolg van de Ernst van het navigatiesysteem, de rear-view mirror als een hobbelige weg rijden is aangepast. In de tussentijd, dit Probleem is uitgesloten, echter door een betere fixatie van de achteruitkijkspiegel.

De auto is geparkeerd, de sleutel is terug opgeborgen in het handschoenenkastje, sluit de auto gewoon door het scannen van de klant is de kaart van de buitenkant.

Een korte tijd later, kreeg ik altijd een korte Push notificatie op de telefoon te ontvangen over de duur van mijn reis en de kosten.

Kosten info via Push notification

Vaste kosten zijn EUR 0,28 per Minuut. Goedkopere dit komt door de aankoop van Prepaid pakketten.

Conclusie:

Door het project ben ik de eerste Keer in contact kwam met een pure, elektrische auto en de kleine auto is echt leuk. Ook, ik vind het geweldig dat het zo milieuvriendelijk, geen Uitstoot van CO2 plaatsvindt en dat de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Hopelijk, dit is de toekomst.

Heeft vertroebeld mijn Test, de hobbelige registratie, maar wat was hopelijk een geïsoleerd geval en de onbetrouwbaarheid van als u bij het Openen/Starten van de auto. Daarmee bedoel ik dat ik niet in staat was twee keer om de auto te openen en zodra de auto niet te starten. Als een resultaat, ik helaas niet meer vertrouwen op de Service en niet zou willen gebruik maken van de diensten, bijvoorbeeld in het geval van een belangrijke afspraak.

Ook, ik zou graag over een uitbreiding van het bedrijventerrein. Bijvoorbeeld, Steglitz, Dahlem en Zehlendorf is nog steeds vermist. U bent toegestaan om te rijden van de zakenwijk, reed ik onder andere al tot aan de Brandenburger om eruit te komen, maar het is u niet toegestaan om deze uit te schakelen houdt, en buiten het gebied.

Heb je positieve of negatieve ervaringen met een auto-delen-provider?

Geef een reactie