Wakker blijven (1)

Een ervaring die collega Monika mij gezonden heeft:

Een klant net links van ons in de apotheek …

Klant: “ik heb een vraag.” Apotheker: “ja, wat is er?’ Klant: “ik heb te rijden 2000 km voor een vakantie, er is cafeïne.” Apotheker: “Ja, er is cafeïne, maar als je nodig hebt om 2000 kilometer rijden, dan moet je PAUZES nemen, cafeïne helpt op de korte termijn, de concentratie van het gat vallen in de u, indien het effect van de cafeïne is uitgewerkt zeer groot, en het risico dat u een ongeval is groter!” Klant: “ik ga met mijn familie en moet niet zo ver gaan, mijn vrouw rijdt in een auto.” Apotheker: “Als je handelen naar je familie en genezing wil komen: neem voldoende pauzes, al het andere is gevaarlijk!”

De discussie ging toen voor een tijdje. Ik denk dat hij gewoon niet begrijpen! Slaaptekort kan erger zijn dan alcohol … die van ons werken in de apotheek, is het duidelijk, de klant met een migratie achtergrond dat leek me vrij maakt niet uit. 2000 km in 20 uur, als de wegen worden uitgebreid, zoals in Zwitserland, …

(wat je niet vaak).

Dit is dit: cafeïne maakt, hoewel op de korte termijn, meer alert, maar dat werkt alleen voor een korte tijd. Vermoeidheid naast verlies van effect: Overmoed, prikkelbaarheid, en de prestaties op een nog lager niveau dan voorheen. Dit betekent dat de cafeïne die kunt beperken het vermogen eigenlijk!

Geef een reactie