Wat te doen?

Ik heb een Bekend – misschien is het zelfs een beetje meer, en ik had om te verwijzen naar hen als een kind als “tante”, dus het is over wie weet hoeveel hoeken zijn waarschijnlijk gerelateerd aan me. Voor een keer had ik met haar op de piano, die ik mocht ongeveer een uur van de weg rijden door de omgeving … en ze was niet meer vaak dan eenmaal op de afgesproken tijd. Uiteindelijk, mijn moeder besefte toen dat ik nauwelijks zou maken voor een carrière in de muziek – niet omwille van mijn “tante” Mia, maar omdat het me niet interesseert me echt en ik heb niet veel geoefend. Dan, de piano lessen (na jaren) werden gerekruteerd eindelijk. Ik was niet bepaald ongelukkig over. Mijn relatie met “tante” Mia was niet, in weerwil van de jaren van piano lessen echt strak.

Vandaag heb ik weinig contact meer met haar, als ze niet wonen in de buurt waar ik werk … en ik was er af en toe bezocht. “Tante,” Mia is geen klant van ons – in feite, het is vandaag de dag met meer dan 85 jaar, lichamelijk zo fit, dat men zou bijna jaloers worden. Ik denk niet dat ik heb gezien dat je weer met zo iets alledaags als een koude.

Maar “tante” Mia heeft een ander Probleem. Jaren geleden, toen ze opdagen voor de eerste Keer in mijn apotheek, ik heb gemerkt dat je originele distractedness … is waarschijnlijk verhoogd in plaats van. In eerste instantie waren er individuele dingen die je vergeten bent. De naam van mijn Teddybeer. We leven niet langer in X, maar hield in. De steeg geleidelijk en ik probeerde me te wijzen op het feit dat het een meer ernstige geheugen probleem, en kan misschien beter te verduidelijken. Hoe eerder hoe beter – want er zijn een paar dingen die je vandaag kunt doen. Ze heeft altijd geweigerd met: “om niet Te gaan naar Artsen die ik heb.” “Je kunt alles toch”, en: “ik wil niet te beginnen aan drugs.”

Het werd steeds erger. Uiteindelijk wisten ze mijn achternaam. Of, zoals mijn Junior – en ik heb een kind, dat is alles wat ze heeft achtergelaten. In de tussentijd is het niet zo erg dat ze weten dat mijn eerste naam de meeste van de tijd. Ze vraagt af en toe mijn medewerkers, dan, als je niet komen – dus het lijkt mij zo.

Maar “tante” Mia komt nog steeds over mij te bezoeken. Met dezelfde vriendelijke vragen en altijd dezelfde (oude) verhalen. En vergeet ze meer en meer en verwart dingen. Zij kwam, want ze heeft ergens liet haar het winkelen de zakken, of uw portemonnee is verloren.

In de tussentijd is er geen piano meer, wat ze deed tot ongeveer een jaar – ik denk dat als Aanvulling op het pensioen. Veel van jullie zullen het niet krijgen van de AHV, hoewel het is altijd werkte een beetje, maar ze had geen speciale training en … – time banen en piano lessen veel. Ze woont nog steeds alleen in haar appartement en verzorgd voor zichzelf. Maar … hoe lang? Ze heeft noch de familie, noch (voor zover ik weet) in de buurt van vrienden of buren, waarmee het in contact komt Geen kinderen, geen broers en zussen, niets.

Het zal je nu bewust dat je problemen hebt. De laatste Paar bezoeken bedoelde ze “U moet niet zo oud.”

En toen kwam ze voor de Kerst bij mij in de apotheek verleden, miste je de Tanden in de bovenkaak. Ze verloor het, ze vertelde me helaas “ergens”. En natuurlijk heeft ze geen geld voor een nieuw deel. “De beste,” zei ze, “het zou voor mij, als ik in slaap val en zou niet meer Wakker worden.”

Uh … wat kan ik zeggen?

Ik zie genoeg van de andere, die niet verloopt met het idee van het kweken van oude zo veel van een probleem. Maar … de, de, de. De financiële reserves van de verzekeraars, het sociale netwerk niet is gemaakt, is intact. Het is ook niet zo tragisch, wanneer het gaat om de gezondheid, net als in het verleden. Maar “tante” Mia heeft nooit. Zij vertrouwen op het feit dat u krijgt geen problemen (of nooit denken dat zoiets) … en misschien uiteindelijk alleen maar druppels dood.

Nu dat niet werkt zoals de bedoeling is. Zoals ik al zei, gezondheid is nog steeds fit, maar met de korting mind power … je kunt niet langer de zorg alleen voor een lange tijd. Dat verliest ze haar Tanden verplaatst/, geeft het aan mij. U waarschijnlijk ook.

Hoe dan ook, ze zei voor de Kerst: “Heb Je me iets vertellen, dat maakt mij in slaap vallen en niet meer Wakker worden?”

“Nee!”

En zelfs als ik iets had, niet van mij. Dit is niet echt een oplossing – en nee, ik kon regelen met mijn Geweten. … maar ik vraag me af of er ergens hulp voor je zijn. Je kunt niet van toepassing in een geval als dit, om een punt? Het Ministerie Van Sociale Diensten? Pro Senectute? Die zou voor een met dementie, financieel zwak Persoon, het kijken waarschijnlijk niet wil helpen in die richting? Kan het ooit? En: hoe dit te doen?

Wat lees ik zal zeker, op een gegeven moment in de krant, dat u volledig verwaarloosde vrouw, die ik heb gevonden is voor weken, alleen, dood in het appartement.

Geef een reactie