De apothekers een stem geven aan

De apothekers een stem te geven … dit is een reden voor mijn Blog. En daarom wil ik om te kotsen tot vandaag, een apotheker uit het kanton Aargau de gelegenheid (zoals je zegt).

Dus hier: de stem van een rechtstreeks betrokken apotheker:

Ik heb in de AG en 22. September datum. Hoe het allemaal werkt, kan ik niet zeggen, maar zelfs de idee van een zelf-bedeling drijft mij eigenlijk subtiel op de king ‘ s palm.

Ik bespaar mezelf geen commentaar op de huiveringwekkende Argument van de vermeende kostenbesparingen, en zeggen wat het voor mij is. Het vermoeden is willen scheuren op een activiteit, waarvoor zij geen adequate opleiding, en ook de onwetendheid van de mensen, gemiddeld, wordt uitgebuit. want wat mensen gedeeltelijk Apos weet dat Je het weet .

De meeste ergeren mij, maar in vergelijking met de argumenten tegen het Appels en peren.

1. Het Vier-Ogen-Principe. Zijn zwakte vaak wordt beweerd dat tijdens de verstrekking van OTC-medicijnen, de apotheker ten slotte, geen arts op de Vingers kijkt. Ja, dat klopt, maar is niet vereist. De apotheker beweegt in het kader van haar bevoegdheid. Hij is niet de diagnose, maar strikt genomen doet de Patiënt zelf. Daarom kunnen er OTC. in het geval van een recept is het niet juist is dat de arts maakt een medicatie. De redenen zijn heel eenvoudig. Dit is niet zijn expertise en niet de kern van zijn bevoegdheid, zoals sommige voorstanders zeggen dat de SD. Hij is gewoon niet opgeleid om dit te doen. Wat?? Ik kan nu al de menigte horen schreeuwen…maar hij moet weten wat hij schrijft mij als een afval van???? Ja, zeker, zeker, een Piloot zijn vliegtuig vliegt ook..maar in en dan weten door het hart van de flight engineer doet…..

2. De Patiënt moet de vrijheid hebben om te kiezen waar hij neemt zijn medicijnen – bij de dokter of Apo

????Dit Argument stelt de verkeerde conclusie dat beide beroepsgroepen hebben dezelfde bevoegdheid op dit gebied. dat dit niet zo is weten we. S. o. Waarom is het niet uitgesproken, dat de arts kan vervangen door een apotheker?

3. De geneesmiddelen rechtstreeks aan de arts voor te zorgen

De arts en apotheker hebben de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de veiligheid van de drug, dat is zeker😉 Maar Fysisch-chemische WW zijn gewoon ontbreekt het het begin van waar het….

Ik wil tot samenwerking. Dat er een grijs gebied is duidelijk. Maar dit gaat te ver.

Ik ben🙂

En ik wil je Bedanken voor de toegewijde Mail, liefde “een passie”. Ik ben heel erg van Je mening – heeft ze allebei nodig. Het duurt samenwerking om veiligheid. Als ik zie hoe vaak ik struikelen dagelijks over medicatie fouten (meestal gelukkig klein, maar niet alleen), dan weet ik dat het moet ons blijven.

Geef een reactie