De Suiker Van Het Bloed Samenzwering

“Kan je je maat mijn bloed suiker?”, vraagt de enigszins vermoeid uitziende vrouw van rond de 40. Het is ongeveer 4 uur in de middag … natuurlijk, in de apotheek.

Pharmama: “ik kan – echter, het zou beter zijn als je komt of vroeg in de Ochtend handel voordat je iets at of dronk of 2 uur na een maaltijd, anders kan ik het niet maken een statement.”

Vrouw: “Dit is niet een Probleem. Ik heb nog niet gegeten wat sinds deze ochtend.”

Pharmama: “Het kost … franken.”

Vrouw: “Dat is goed. De arts die ik betaal. Ik zou graag laat één van hen maken het naar de dokter, ik had zulke hoge waarden, vertrouwen, ik denk niet dat dat waar is.”

Ik zet je in de spreekkamer en bereid mijn instrumenten: bloedglucosemeter, bloed glucose teststrips, prikpen, nieuwe naald. Met het alcoholdoekje, ik maakte met de Vinger en terwijl de alcohol verdampt, ik neem een wattenstaafje en een kleine band-aid. Dan heb ik duw de naald in de prikpen, de teststrip op het instrument …

Terwijl de vrouw brabbelt vrolijk. “Weet je, ik let op wat ik eet …”

Ik knik een beetje en maak een vage ‘ Hmhmm.” Ze is niet echt dun, meer van een beetje mollig, maar niet gezond ogende, mollig, nogal overdreven, maar het moet iets betekenen.

Vrouw; “…en mijn arts is een nieuwe dokter, de gepensioneerde oud, ik ben altijd goed, was om te komen en de nieuwe … altijd de wil om iets te veranderen.”

Pharmama: “heeft u drugs? Speciaal voor hoge bloed suiker?”

Vrouw. “Ja, kan ik Metformine, die neem ik regelmatig, dat is waarom ik geloof ook dat de bloed suiker erg hoog…”

Metformin is de Standaard Initiële therapie voor verhoogde bloedsuikerspiegel van Diabetes type II. Niks bijzonders hier.

Pharmama: “Nou, dan willen we zien en meten.” Zeg ik en kijk je in de Vinger, houd de strip op de kleine druppel bloed en plaats de lijm van een band-steun op, terwijl de machine maatregelen.

Piep maakt u en shows … 20.7 mmol/l

“Hallo” zeg ik “– dit is echt hoog.”

Voor Info: ook Al maatregelen beter de eerste keer vasten en 2 uur na het eten, volgens de Diabetes opleiding voor het laatst is alles 11.7 mmol/l in Plasma, zoals gemeten door de Diabetes. Maakt niet uit wanneer je meten …. en ze zegt het u nog niet gegeten in ongeveer 8 uur. Ter vergelijking, de Normale waarden zijn vasten onder 5).

Het is interessant om op te merken dat de vrouw twijfelt mijn lezingen … maar begint meteen te zoeken naar oorzaken. Ik denk dat het nog steeds begrijpelijk, alleen … de richting waar u naar op zoek bent …

Vrouw: “Vandaag kan je gewoon eten helemaal niets meer! Dat is vergiftigd alles en bestraald. Niet alleen in het Noorden, zelfs in de vs. Dit is te wijten aan de slechte kwaliteit van het voedsel. Anders zou het iets als Diabetes …”

“Nou,” zeg ik. “Er zijn twee soorten Diabetes, en van het een komt zeker niet van het eten…”

Vrouw: “Ja, maar hoe is dat dan niet het werk van de medicijnen die ik krijg? Het is allemaal nutteloze dingen. Want niets is waarschijnlijk de binnenkant van het werkzame bestanddeel, ik ben altijd in de pers!”

Pharmama: “Dit is misschien niet in het geval van de drug van de namaak, maar in het geval van ons hier eigenlijk. Ik verzeker u, dat de medicatie werd getest en goedgekeurd en bevatten wat er op staat.”

Vrouw: “Maar hoe komt het dat zij handelen? Huh?”

Pharmama: “Dit zal een gevolg zijn van het feit dat de Diabetes is een progressieve ziekte. Uw bloedsuikerspiegel wordt gecontroleerd door het hormoon Insuline. En die wordt geproduceerd in uw alvleesklier. Wanneer u Diabetes type II bent u niet langer de productie van net genoeg Insuline. De dan na verloop van tijd afneemt. Aangezien die er niet is, kan het zijn dat de medicijnen die u had aan het begin, op een gegeven moment is genoeg. Daarom kan uw arts de juiste is, als hij wil aanpassen. Ik zou aanraden aan u en aan de waarden is ook een kwestie van urgentie.”

Vrouw (defensief): “ik wil maar niet hoeft te injecteren met Insuline.”

Pharmama: “Nou, misschien is er nog iets anders dat moet naar de dokter. Het hangt af van hoe de Diabetes is …”

Vrouw: “ik ben beginnen te denken dat dit Diabetes is een uitvinding van de Artsen en een moderne uitstraling. Eerder was er de …”

Ouch. Nu, ik moet verduidelijkt worden.

Pharmama: “Natuurlijk was het in het verleden ook al! Alleen, werd het minder vaak zo vroeg. En dan kon je nauwelijks iets. In mijn Urgrossmama, bijvoorbeeld, de Diabetes had en had te maken verschijningen en de beide benen afslanken omwille van het resultaat. U hoeft niet zeg me dat dit eerder.”

Ik wist eigenlijk mijn Urgrossmama, die leefde met ons op voor een tijdje … omdat ik heb gemerkt dat dit als een kind (goed).

Vrouw: “Maar dat heeft te maken met het voedsel, tegenwoordig zijn dat er meer is.”

Ja … vooral met soms meer of te veel eten … met onvoldoende Insuline, wanneer het lichaam massa toeneemt.

Pharmama: “Wie weet. Hoe dan ook, het is niet genoeg voor u om aandacht te besteden aan wat je eet om de bloedsuikerspiegel in de handgreep. Gelieve maken met de arts voor een afspraak.”

Vrouw: “Maar ik voel me goed!”

Pharmama: “Ja, ik denk het niet als een hoge bloedsuikerspiegel, u realiseren. Maar dat maakt ze nog de schepen. Het kan overal en dan soms heel plotseling. Dit is gevaarlijk. Je gaat naar de dokter. Snel!”

Vrouw: “Ja, Ja, oké, dat zal ik doen.”

Ze betaalt, krijgt hun waarden en een brochure en gaat.

Ik hoop dat ze gaat naar de dokter, maar ik heb grote zorgen. In de korte tijd die ik had in de spreekkamer, presenteerde ze me met een verscheidenheid van umm … theorieën. Uit: ‘Ons voedsel is al besmet en / / de oorzaak van alle ziekten’, ‘drugs bevatten geen werkzame bestanddelen’ op ‘uw arts alleen voorschrijven wilt, want hij verdient het’, ‘Diabetes is een uitvinding van de Artsen’.

Echt moeilijk.

In het kort, ik had het idee om haar te laten zien dat mijn bloedsuiker (met hetzelfde apparaat wordt gemeten) is normaal. Maar of dat genoeg om u te overtuigen? Uw waarden zijn zeer hoog, wist u Ja, eigenlijk. Dat iets heel slecht is waarschijnlijk … alleen zij verdreven de betere.

Geef een reactie